Официален представител на:

Актуално

MOL Group откри ново находище на нефт и газ в Северно море

MOL Group
12.05.2020 г.
Дъщерното дружество на MOL Group, изцяло притежавано от MOL Norge AS, и неговите съвместни предприятия са открили нефт и газ в офшорно находище, разположено на около 200 км западно от Ставангер в норвежката част на Северно море.

Изследователският кладенец в лицензионната зона 820S е пробит до максимална дълбочина 2 652 метра под морското равнище, а нефт и газ са открити в редица формации и успешно са тествани за около 3,463 барела нефтен еквивалент на ден. Потенциалните ресурси, открити в основната формация, са между 12 и 71 милиона барела нефт и газов еквивалент.

Комерсиалността на откритието ще бъде определена по-късно, след допълнителна техническа работа.

MOL Norge AS с 40% работен интерес е оператор на лиценза 820S от името на партньорите Lundin Norway AS (40%), Wintershall Dea Norge AS (10%) и Pandion Energy AS (10%).

MOL Group влезе в Норвегия през 2015 г., чрез придобиването на 100 процента собственост на Ithaca Petroleum Norge. Програмата за пробиване започна през 2018 г., след като операторът постигна готовност в рекордно кратко време, без да има неуспехи в силно регулирана среда.
Портфолиото за проучване на MOL Group в Норвегия е насочено към подпомагане на доставката на заместители на органични резерви за Групата.